Под ръководството на Районна прокуратура-Самоков, Териториално отделение-Ихтиман, се води разследване по

...
Под ръководството на Районна прокуратура-Самоков, Териториално отделение-Ихтиман, се води разследване по
Коментари Харесай

Задържа водач за незаконно превозване на мигранти

Под управлението на Районна прокуратура-Самоков, Териториално отделение-Ихтиман, се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 и по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В качеството на обвинен по делото за нелегално транспортиране на мигранти за набиране на имотна полза и за оказване на опозиция против орган на реда е притеглен 24-годишният Г.Д. от с. Винарско, област Бургас.

На 01.10.2022 година обвиненият транспортирал с товарен автомобил, м. „ Форд “, 18 чужденци от сирийски генезис да преминат в страната в нарушаване на закона.

Около 22,10 ч. в региона на тунел „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия ” полицейските чиновници подали сигнал за прекъсване на ръководеното от него транспортно средство. Г.Д. не извършил разпореждането им. Самокатастрофирал, изоставил автомобила, след което направил опит да избяга и оказал опозиция при задържането му.

Сред транспортираните чужденци имало и 7 лица, ненавършили 16-годишна възраст.

В хода на следствието са събрани задоволително доказателства, от които може да се направи обосновано съмнение за авторството на незаконните действия.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият Г.Д. е арестуван за период до 72 часа. Предстои произнасянето на съда по настояването на държавното обвиняване за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Разследването продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР